Kategoriarkiv: Vi presenterar

Presentation för Javaprogrammerare

World trade center 2

Maja, Cornelia, Ester, Ludvig H, Simon K har varit på World trade center i T centralen och presenterade kojo, kodu och lite sploder. Vi presenterade för Javaprogrammerare. Dom tyckte att det var intressant och bra när vi presenterade. Karin började prata om massa tråkiga grejer tyckte Cornelia och Maja iallafall , vi visste inte om Ester och Ludvig och Simon tyckte det. Maja började först prata om vad hon hade lärt sig, vad som var lätt, roligast och svårast. Sen började Cornelia och Ester prata om kodu och dom visade en instruktionsfilm om hur man lägger till saker, tex gubbar, träd, mark och äpplen. Sen presenterade Ludvig H om kojo han visade en gubbe som åkte skidor och pratade lite om kojo. Sedan pratade Simon K om kojo och visade lite mer om kojo han gjorde en väldigt avancerad presentation så alla Javaprogrammerare blev väldigt chockade och glada och tyckte att det var väldigt intressant . Sen fick vi applåder och vi gick till sofforna och åt godis och drack bubbelvatten.

Presentation för Javaprogrammerare

Igår var det dags att berätta om vårt jobb igen, den här gången för runt 200 javaprogrammerare i World trade center vid centralen. Simon K, Ludvig H, Maja, Cornelia och Ester ställde upp och kvällsjobbade lite tillsammans med fröken Karin. De gjorde ett lysande jobb. Maja berättade hur lite hon kunde från början, men lärt sig nu. Cornelia och Ester fick göra sin Kodu-presentation till fel film, men gjorde det utmärkt. Ludvig berättade om grunderna i Kojo och Simon liveprogrammerade ett matteprogram på engelska. Publiken var djupt imponerad.

bild (25)

Hur proffsiga som helst!

bild (24)

Där inne i mörkret bakom ridån gömmer sig Simon och Ludvig.

bild (23)

På Karins signal hoppade alla barnen fram, till publikens jubel.

bild (22)

Nöjda föreläsare ville inte åka hem direkt. WTC:s godisutbud skulle utforskas först.

Presentation på Microsoft

bild (13)

I fredags 24/5 var vi på besök på Microsoft. Joke Palmqvist och Eva Pethrus som jobbar där, blev så imponerad när de såg eleverna presentera på SETT-mässan, att de ville bjuda in oss för en liten presentation på plats på kontoret. Efter lite olika äventyr på väg dit, kom vi äntligen fram och fick fika.

bild (14)

bild (9)

 

Gratis läsk! Lite svårt att motstå. Många kissnödiga på vägen hem :)

Microsoft

Jesper, Edvin, Maja och Camila berättade lite om Kodu. Disa, Ester, Isa, Elias och Kevin berättade om sina spel de gjort till Kodu-tävlingen.

Efter det var klart var det frivilligt att stanna kvar och spela de olika kinectspelen som fanns. Ungefär halva klassen stannade och hade väldigt kul.

bild (10)

Johannes spelar fotbollsspel

bild (12)

 

Oscar kastar spjut.

bild (8)I

var, Edwin, Kevin och Victor kör skidspelet.

 

Föredrag för Scalaprogrammerare

bild (15)

OBS! På bilden syns inte hela publiken. Det var minst 30 personer där.

bild (16)

Den 6 maj följde Ludvig H och Amanda med mig till en träff med Scala-programmerare. De imponerade på publiken med sitt proffsiga och inspirerande föredrag. De visade framför allt hur Kojo fungerar, eftersom Kojo använder språket Scala. Jag är jättestolt över mina elever som vill och vågar hänga med mig på sådana här äventyr. Det är mycket roligare att prata tillsammans!

SETT-mässan

Den 17-18 april fanns vi på plats på Kistamässan för att berätta om vårt arbete på SETT, en mässa för hur man ska använda digitala verktyg i skolan. Första dagen var Disa, Ester, Teodor och Ludvig H med. Andra dagen var det Noah, Ivar, Moa och Julias tur. Allihop imponerade stort på publiken med sin proffsiga presentation av Kodu.

bild (2)

Onsdagens team på plats i Stockholms Stads monter.

 

bild (5)

Vi fick prata seeent på eftermiddagen. Tur att det fanns lite godis att äta i montrarna.

 

bild (6)

Torsdagens gäng sprang på Beppe från Hjärnkontoret och Det funkar. Mest Karin som var impad faktiskt.

bild (7)

Stockholms stads snygga t-shirts passade som …eh… handsken?