Kojo och kodu

Kojo
Vi har jobbat med ett program som heter Kojo. Det är ett spel som man säger till en skölpadda instruktioner och så följer den det. Man kan göra nästan vad som helst t.ex. munkar, olika mönster och andra saker. Vi jobbar med det här för att vi ska lära osss dataspråk. När vi sitter där så ser det bara ut som om skölpaddan rör sig men bakom allting finns massor av datakoder

Kodu
Vi har jobbat med ett program som heter Kodu. Det är ett spel där man programmerar olika världar som man kan spela på Xbox och datorn. Vi gör det här också för att lära oss dataspråk. När man jobbar med Kodu så kan man t.ex. läga till mark, gubbar, pengar, fiender och andra saker.

Märta och Kimis förlorade värld

Vi har spelat kodu vi gjorde en egen värld. Vi hade blå himmel och berg och en skog och en liten picknik med äpplen och hjärtan och en liten duk. Vi gjorde duken av en slags mark som var rosarutig. När vi skulle spara världen sa Karin att vi skulle göra ett inlägg. Då gick vi in igen då var hela världen borta. Det kännde tråkigt för vi hade jobbat en hel lektion med den världen. Men man kan ju göra en ny värld:)