Presentation för Javaprogrammerare

Igår var det dags att berätta om vårt jobb igen, den här gången för runt 200 javaprogrammerare i World trade center vid centralen. Simon K, Ludvig H, Maja, Cornelia och Ester ställde upp och kvällsjobbade lite tillsammans med fröken Karin. De gjorde ett lysande jobb. Maja berättade hur lite hon kunde från början, men lärt sig nu. Cornelia och Ester fick göra sin Kodu-presentation till fel film, men gjorde det utmärkt. Ludvig berättade om grunderna i Kojo och Simon liveprogrammerade ett matteprogram på engelska. Publiken var djupt imponerad.

bild (25)

Hur proffsiga som helst!

bild (24)

Där inne i mörkret bakom ridån gömmer sig Simon och Ludvig.

bild (23)

På Karins signal hoppade alla barnen fram, till publikens jubel.

bild (22)

Nöjda föreläsare ville inte åka hem direkt. WTC:s godisutbud skulle utforskas först.

roliga, tråkiga, konstiga sploder/ sandra

Jag tycker att sploder är ganska konstigt för jag fattar typ ingenting. Men sen så blev det lite roligt för jag gorde ett spel som hette ”impossible game”. Det är lite annorlunda än kodu men det går ut på typ samma sak, att bygga saker och styra gubbar. Mitt spel går ut på att man ska hoppa på stenar som står i luften och om man ramlar ner så ramlar man ner i lava och då dör man. Jag har själv inte klarat det men jag försöker. Det heter impossible game för att det är omöjligt. Det tråkiga är att jag inte har klarat mitt spel än. XD

TESTA SPLODER DET ÄR ROLIGT, TRÅKIGT OCH KONSTIGT!!

SANDRA XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD

Emmas tankar om Sploder

Sploder är ett ”game maker spel/program”. Man kan t.ex. göra krigsspel, plattformsspel, hoppspel och överlevnadsspel. När man ska sätta ut saker i sitt spel så ska man dra sakerna dit man vill att dom ska vara med musen. Jag tycker att Sploder är roligare och enklare än Kodu. Sploder är enklare för att sakerna är indelade i bättre grupper/spalter, man behöver inte programmera vilka tangenter man ska spela med och bakgrunden är redan färdig. Sploder är roligare för att man kan göra olika levlar, välja musik till spelen och sätta ut dörrar, spikar/taggar och laser. Sploder är väldigt olikt Kojo, för i Kojo kan man bara göra mönster och man programmerar mer. Jag tycker att Kojo är tråkigare än Sploder. Jag tycker skaparna till Sploder skulle fixa så att man kan markera flera saker och radera dom, för nu kan man bara radera sakerna en och en vilket jag tycker är väldigt jobbigt. Men annars tycker jag att Sploder är bra gjort och väldigt roligt! :D

Det var allt jag ville berätta :)

Camila om sploder

                                    jag på sploder Detta är jag på sploder

Jag tycker att sploder är det roligaste av det vi har hollt på med. Sploder är nästan som Kodu för man gör sitt eget spel.  Men på sploder gör man mycket roligare spel. På sploder kan  man  välja på ett skjut spel eller ett spel som är nästan som mario. Så om man väljer skjutspelet så gör man fiender som man ska skjuta på och olika saker man ska fånga. Just nu gör jag ett skjut spel med Celia. Och på sploder kan man göra en egen användare. Man gör en egen användare för att kunna spara sina spel, annars kan man inte spara de.

Petter och Edvins Reflektion om sploder

Det här var roligare och bättre och lättare än kojo och kodu. Vi lärde oss flera saker te.x hur man gör onda människor och hur man fixar sin avatar.

Det som gjorde det här roligare än kodu och kojo är att kojo är bara en sköldpada som gör mönster. Och kodu laggade mycket och var lite svårt ibland. Och dem hadde inte lika mycket funktioner som sploder.

av: Edvin och Petter

Celia om sploder

Skärmklippdet här är jag på sploder:D.Sploder är ett program som man kan göra egna spel på. Man kan göra olika slags spel man kan göra krigs spel och typ super mario spel och puzzel. Jag håller på att göra en spel nu med Camila, det är mycket lättare än kodu ! Och det blir mer roligare när man förstår vad man gör:p. Kodu och sploder är lika för det första så kan man på båda göra egna spel och man ska göra satt man får fiender på båda spelen. Jag tyckerr att sploder är roligare för det är lättare och då förstår man mer på kodu är lite svårare (tycker jag) och då fattar man inte riktigt vad man gör typ. På kodu kan man inte göra samma spel som på sploder typ.

Nytt projekt: Sploder

Sploder är ett nytt projekt som vi har börjat arbeta med. Det är lite likt Kodu. Man kan göra arcadspel, krigsspel, pussel och en vanlig ”Supermario” typ. Jag tycker att det är jättekul att vi har börjat arbeta med det här. Det är lättare än dom andra programmen vi testat i Kodu och Kojo får man mer utmaningar i det här spelet så gör man en plattform och sedan är man klar. I det här programmerar du ju inte den är redan programmerad att den ska gå. Men det är rätt kul i alla fall även fast man inte programmerar.

 

 

Iza om Sploder

Sploder är ett nytt projekt vi börjat med. Sploder är roligt. Man kan göra egna spel, det finns krigsspel, puzzel, platformer creator och arkadspel. Vi har ju hållt på med kodu men det är inte samma sak. Kodu måste man programmera gubbar och sånt, och på sploder är det inte så mycket programering det är mest att bygga världar.

Sigge och Isak om sploder

Sploder är ett program som man kan göra spel själv. an kan göra Retro Game, Platformer Game osv. Sploder är ganska klurigt för att  det är ganska svårt att fatta hur man använder olika verktyg i Sploder. Vi tyckte att det var tråkigt för det är inte så stort det är tråkigt man kan knappt göra något på det.

Victor och Johannes om Sploder

Sploder är ett spel där man kan göra spel. Sploder är ungifär som kodu. Sploder är ganska lätt men ändå lite svårt. Det lätta är att på Kodu behövde man ställa in hur gubben skulle gå och hoppa men på sploder så är det redan programmerat. Det svåra var att man inte visste vad man skulle göra för spel. Skilnaden mellan Kojo och Sploder är väldigt stor. Skillnaden är att på Sploder kan man göra världar och sånt och på Kojo kan man bara göra mönster och sånt. Skillnaden mellan Sploder och Kodu är att Sploder är mycket lättare men annars så är det nästan ingen skillnad.