Tankar om programmering, teknik och datorer

Jag tycker att Kodu är ett väldigt kul och spännande program. Det beror på att det har en fascinerande teknik. P.g.a. dess snygga 3d grafik och alla musklick så ligger det ändå miljontals koder bakom det hela vilket när man tänker på det är ganska coolt. Tänk dig att det finns några programmerare som faktiskt har gjort Kodu och tänk dig hur lång tid det har tagit för dem att ha skapat det. Idag är säkert skaparna miljonärer eftersom Kodu egentligen kostar pengar till det format som det först släpptes till, Xbox 360. Du gör spel från människor som egentligen redan har programmerat dem medans du har hållit på och trycka på knappar. Därför tycker jag att vi vanliga människor borde hylla alla programmerare för att dem har gjort så att vi vanliga människor också får känna oss smarta och kunna göra egna spel. Sen så finns det också mindre kända programmerare som kanske gör småspel på sin fritid. Jag tycker att man borde hylla dom också men inte lika mycket för dom hjälper inte dig i din vardag. Jag tycker faktiskt inte att Kodu är roligare än Kojo för i Kodu är det ju egentligen inte du som har gjort spelet utan det är ju programmerare anlitade av Microsoft. Även fast det inte är du som har gjort allt i Kojo heller (där är det programmerare från Kogics) så är det fortfarande mer kodning där. Däremot så kan du inte göra så roliga spel i Kojo och därför så gör jag oftast mina spel i Kodu. Dels för att grafiken är bättre då det bl.a. är 3d grafik istället för 2d grafik men också för att det är mer animationer i Kodu. Det jag menar med animationer är att du kan välja ett flertal objekt till skillnad från Kojo där du bara kan styra sköldpaddan. Jag tycker ändå (trots att jag tycker att Kojo är roligare) att man ska använda Kodu för att göra spel men anledningen till att jag faktiskt tycker att Kojo är roligare är att du kan rita massa bilder där väldigt enkelt. Det och att det är roligare att skriva in kommandon än att klicka med musen några gånger. Jag tycker att det är coolt vad fina mönster och bilder man faktiskt kan göra med hjälp av en dator. En liten dator som verkar så enkel att förstå ändå så ligger det en massa jobb bakom dem. Även fast det mesta arbetet med att göra datorer inte sker manuellt så kan vi se bakåt i tiden där allt som hade med en dator att göra skapades manuellt. Därför så tycker jag att det var ett stort år för mänskligheten 1936 när Konrad Zuse uppfann dem första elektromagnetiska datorerna. Det Konrad gjorde var ett stort steg för alla programmerare i hela världen. Det är därför jag tycker att det är konstigt hur få personer, även dem som programmerar program och liknande, inte vet vem Konrad Zuse är även fast dem använder hans skapelse så mycket i det vardagliga livet. När han skapade datorn så var den förstås väldigt stor jämfört med datorerna vi har idag. Med dagens teknik så finns det till och med datorer som man inte behöver något tangentbord utan har en touchskärm som man kan skriva med. Jag tror att Zuse skulle bli stolt om han såg hur många, både människor och företag, som har inspirerats av hans uppfinning och hur många som nu använder den elektromagnetiska datorn i vardagen. Till och med små barn använder det och om Konrad Zuse inte hade kommit på hur man korsar kretsarna så att elektronerna bildar ett visst mönster så skulle jag inte kunna skriva det här blogginlägget. Det är på grund av Zuse som jag faktiskt tror på att mänskligheten inte kommer att kollapsa under dem senaste hundratusen åren. Med dagens teknik så kommer antagligen hela det mänskliga samhället inom hundra år vara helt drivet av datorer. Samtidigt så tycker jag att det skulle vara tråkigt med en helt datoriserad värld för då skulle ingen ha något att vara stolt över och inte heller ha något att lära sig om. Antagligen så kommer framtida människor att tycka att deras liv är toppen och inte skulle tänka sig ett liv utan automatiserade bilar och annat. Därför så tror jag att i en framtida värld så kommer program som Kojo och Kodu vara underskattade. Jag tror även att avancerade spel som i nutid tar 1 år att göra kommer i framtiden bara ta ca 1 månad att göra. Jag tror på en ljusare framtid för tekniken, datorerna och framförallt programmeringen. Som jag skrev tidigare så tycker jag att folk borde veta mer om all teknik vi använder i det vardagliga livet för när man tänker på det så används även teknik när vi bara går och handlar tillexempel mjölk. Jag tycker att skolorna ska ställa upp och bjuda oss på den kuskapen vi faktiskt borde ha om teknik. För trots allt man kan göra med tekniken så handlar det mesta ändå om matte och NO. Därför tycker jag att främst matte och NO lärare borde undervisa oss mer om vad som ligger bakom det vi använder. För tekniken är väldigt viktigt för människors samhälle och existens. Visst, samhället skulle kunna fungera även utan den teknologin vi har ,för den har ju inte funnits för alltid, men vi skulle antagligen inte bara sitta där ändå utan vi människor skulle bli mycket sportigare och äta mindre onyttigheter men jag tror ändå inte på ett samhälle utan teknologi alls. Tänk dig hur det skulle vara utan någon teknologi alls. Då skulle det inte ens gå att tänka klart för man har så mycket idéer men man kan inte använda någon för då skulle teknologin finnas. Så därför så säger jag ett står tack till den/dom som gjorde det första tekniska för att den/dem har gett väldigt många pojkar och flickor inspiration om dem kanske faktiskt ta och försöka att göra något med deras liv istället för att göra som många andra gör, går till sitt jobb på morgonen, går hem från sitt jobb på kvällen och går och lägger sig på natten. Jag tycker att det är helt meningslöst att bara leva och inte göra något med sitt liv.

Jag vet att jag har skrivit det här flera gånger tidigare i den här texten men jag tror på framtiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>