Reflektion Kojo vs Kodu

Vi har jobbat med kojo och kodu på Svenskan dom senaste veckorna. Nu ska jag jämföra dom olika programmeringsprogrammen. På kojo är den som en sköldpadda som lämnar ett streck efter sig. Den följer alltså vad man skriver på rutan nedanför. för att sköldpaddan ska gå fram så skriver man ”fram” och om man vill att den ska gå bakåt så skriver man ”söder”. På kodu programmerar man typ ett spel själv. Man kan själv bestämma och man vill att karaktärerna ska döda varandra så kan man göra det. Man kan också göra så att man tävlar mot varandra. Man bygger också sin egen värld så man har många alternativ att välja hur den ska se ut. Själv så tycker jag att kodu är roligare för att det finns så mycket att göra när man programmerar spelet. Likheterna mellan kojo och kodu är att det finns karaktärer  i det. olikheterna är att på kodu bygger man upp ett spel och på kojo så lär man sig vad som händer inuti datorn när man trycker på olika knappar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>