Sploder, ett lätt sätt att göra spel på!

Idag har vi fått testa ett program online som man kan göra egna spel med. Det heter Sploder och är gratis. Att programmet är online betyder alltså att man inte behöver ladda ner programmet. Det kan vara skönt ibland, men det kan också föra med sig nackdelar. En nackdel kan till exempel vara att det är massa reklam och det är irriterande. Sploder är också rörigt och det gör det svårt att hitta saker på den. För att spara sitt spel behöver man registrera sig och det kan vara jobbigt för då måste man skriva in sin email och lösenord varje gång man går in på sidan. Fördelar med just Sploder är ju att det är gratis och online. En annan fördel med att det är online är att när spelet har fått en ny uppdatering behöver man inte vänta på att det ska uppdateras och startas om utan det sker automatiskt.

Skillnaden mellan Sploder och Kodu är att Sploder är webbaserat (online) och i Sploder kan man också välja vilken kategori av spel man vill göra. Båda programmen är väldigt lika men det jag tycker är roligast är Sploder för att man kan välja olika kategorier av spel.Sploder vs Kodu

Sploders hemsida:

http://www.sploder.com/

8 reaktion på “Sploder, ett lätt sätt att göra spel på!”

  1. Mycket bra reflektion Simon. Hur tycker du att Sploder är ur programmeringssynpunkt? Jag upplever att det är mindre programmering och mer bara byggande, men jag kanske har fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>